Gerhardt zure hydrolyse volledig geautomatiseerd - Hydrotherm

's-Werelds enige systeem voor het automatisch uitvoeren van de zure hydrolyse voor de totale vetbepaling. Het gepatenteerde proces is een innovatie in de vetanalyse. De gelijktijdige en automatische verwerking van 6 monsters betekent een enorme kostenreductie. Voor een groot aantal producten zijn handleidingen beschikbaar die onze specialisten graag met u delen. Ook is een uitgebreide demonstratie van deze apparatuur in het Gerhardt laboratorium in Duitsland of op locatie mogelijk. Onze specialisten helpen graag verder bij de juiste keuze voor uw toepassing. Bekijk de werkwijze in de video onderaan deze pagina.

3 artikel(en)

per pagina

Van laag naar hoog sorteren

3 artikel(en)

per pagina

Van laag naar hoog sorteren

Gerhardt HYDROTHERM

HYDROTHERM is 's werelds eerste en enige automatische zure hydrolyssysteem voor vetbepaling volgens Weibull-Stoldt. Het volledige kook- en filtratieproces loopt in een gesloten systeem. Het apparaat kan daarom buiten een zuurkast worden gebruikt. Laboratoriumpersoneel komt niet in contact met hete vloeistoffen en zure dampen. Zes monsters kunnen tegelijkertijd worden geanalyseerd.

Er zijn drie onafhankelijke regelbare modules, elk met twee hydrolysebekers Het apparaat werkt onafhankelijk en volledig automatisch. Het is efficiënt getest in continue werking (36 monsters per dag). HYDROTHERM meet het zoutzuur in de monsterbeker, hydrolyseert het monster in kokend zoutzuur en voert de complexe filtratie volledig met alle spoelwerkzaamheden uit. Zo lang totdat alle vetinhoud overgedragen wordt en het filter tot pH-neutraal gewassen is. Sensoren controleren het proces permanent en stoppen het proces bij storingen.

Hoge besparing van werktijd en kosten

Weeg de monsters af in weegpapier en plaats deze in de extratiebekers, plaats de vouwfilters, sluit de deuren en druk op de startknop. Het proces loopt automatisch. U bespaart maximaal 80% aanwezigheidstijd per monster in vergelijking met de klassieke handmatige procedure.

Hoge monsterdoorvoer: Zes monsters kunnen gelijktijdig gehydrolyseerd worden in één run. Tijdbesparend: Er hoeft geen laboratoriumpersoneel aanwezig te zijn tijdens het lopende proces. De controle, filtratie en bewaking van het hydrolyseproces worden automatisch overgenomen. Hoge reproduceerbaarheid en lage foutfactor: Het apparaat levert voortdurend nauwkeurige en reproduceerbare resultaten.

Ruimtebesparing: Het apparaat is compact en onafhankelijk van een zuurkast. Economisch: Koelwater en energiebeheersing zorgen voor een laag koelwaterverbruik. Snelle afschrijving: u herstelt de aankoopkosten binnen een zeer korte tijd.

Automatische zure hydrolyse volgens Weibull-Stoldt: de HYDROTHERM stelt u in staat uw dagelijkse laboratorium routine nog economischer te maken.

Hoge werkveiligheid

HYDROTHERM biedt u een geavanceerd beschermings- en veiligheidsbeleid. Alle vloeistoffen worden toegevoegd en verwijderd in een gesloten systeem. Geen zuurdampen ontsnappen. De opstelling kan daarom buiten een zuurkast worden gebruikt. Laboratoriummedewerkers hebben geen contact met hete zuren en zuurdampen. Het risico blessures door zuren, die altijd aanwezig is voor handmatige hydrolyse, wordt bijna tot nul gereduceerd.

Gevoelige sensoren bewaken het proces en de centrale functies zoals temperatuur, koelwater, dosering en concentratie van de vloeistoffen, en de vulhoogten in de tanks en vouwfilters. Bij storingen schakelt het apparaat automatisch het proces af. 

Hoge analyse kwaliteit

De analyse kwaliteit met HYDROTHERM is ongeëvenaard en kon niet bereikt worden met klassieke handmatige of semi automatische procedures. HYDROTHERM levert op elk moment nauwkeurige, reproduceerbare en gedocumenteerde processen. Het hydrolyse proces wordt gecontroleerd door software en draait automatisch.

Foutbronnen als gevolg van onnauwkeurigheden en procesafwijkingen door laboratoriumpersoneel voor handmatige hydrolyse worden uitgesloten. Gevoelige sensoren besturen temperatuur, koelwater, vulniveau van de tanks, dosering en toevoeging automatisch.

Data logging: Het control programma logd en documenteert de individuele werkoperaties en apparaatwaarden voor elk hydrolyse proces. Gekwalificeerde kwaliteit - HYDROTHERM heeft jarenlang de analytische zekerheid en betrouwbaarheid voor het vaststellen van vet vastgelegd in de laboratoria van talrijke klanten uit de industrie, dienstverlening en onderzoek en in diverse ringtesten

Hoge flexibiliteit

Het automatische hydrolysesysteem HYDROTHERM is perfect voor alle soorten en maten van het monster: vast of vloeibaar, homogeen of inhomogeen, kleine of grote monsters. Mogelijke monstergewichten variëren van 1 tot 20 g voor vaste monsters en tot 50 ml voor vloeibare monsters.

Met dit bijzonder grote bereik kunnen bijna alle soorten voedsel- en voedingsmonsters worden geanalyseerd (ook bijvoorbeeld voedingsmiddelen, melkpoeder en vele andere). HYDROTHERM wordt overal gebruikt waar analyse kwaliteit, snelheid en kosten efficiëntie nodig zijn.

HYDROTHERM wordt succesvol gebruikt voor vetbepaling van bijvoorbeeld:

Melk en zuivelproducten, granen en graanproducten, vlees en vleesproducten, chocolade- en cacaoproducten, olie- en oliezaden, brood- en bakkerijproducten, fruit, voedermiddelen, eieren en ei producten, dieetproducten enz.

Application data sheets voor alle bovenstaande bepalingen zijn op aanvraag beschikbaar. HYDROTHERM voldoet aan nationale en internationale normen en extractie normen en voldoet aan alle vereiste analyse kwaliteiten.

Eenvoudig in gebruik

Elke module kan individueel worden geregeld met behulp van de meegeleverde HYDROTHERM Manager software. Elke module kan ook onafhankelijk van elke computer worden gestart met behulp van het bedieningspaneel op het apparaat zelf. Centrale parameters zoals vulhoeveelheden, warmte-energie, duur van de verwarmings- en koelfasen en het aantal spoelstappen kunnen afzonderlijk worden gedefinieerd voor elke module.

Elk aantal eigen methoden kan geprogrammeerd en opgeslagen worden. De grafische gebruikersinterface is zelfverklarend en intuïtief te gebruiken. De processen van alle drie de modules kunnen op één scherm duidelijk naast elkaar worden gevolgd. Procesregeling ook via netwerk (afstandsbediening).

De HYDROTHERM biedt het hoogste comfort voor uw dagelijkse routineanalyse, aangezien de moderne software HYDROTHERM Manager alle werkstappen controleert en weergeeft.

terug naar top