Apparatuur voor analyse van melk & zuivelproducten

Melk en zuivelproducten behoren in de meeste landen tot de strengst gecontroleerde levensmiddelen. Van de producent tot het eindproduct wordt elke stap gevolgd, geanalyseerd en vastgelegd. Het melklaboratorium voert microbiologische en chemische / fysische analyses van melk uit om de reinheid, geur, smaak, uiterlijk, zuiverheid, vetgehalte, proteïne, lactosegehalte, zuurgraad, bacterie- en celaantal, remmers en vriespunt te testen.

Conform de melkkwaliteitsverordening worden leveringen van melk van melkveehouders geanalyseerd op basis van alle eisen die relevant zijn voor prijsbepaling en kwaliteitsborging. De vet- en eiwitgehalten zijn de belangrijkste ingrediënten bij het bepalen van de prijs.

C. Gerhardt ontwikkelt en bouwt kosteneffectieve systemen voor methode-conforme analyse van het vetgehalte en eiwitgehalte in melk en zuivelproducten:

  • Kjeldahl stikstofbepaling met Kjeldatherm en Vapodest
  • Dumas stikstofbepaling met Dumatherm
  • Weibull Stoldt / -Berntrop HCl-hydrolyse met Hydrotherm
  • Vet extractie met Soxtherm

Weiproteïneproducten analyseren met DUMATHERM®

De veelzijdige toepassingsmogelijkheden van wei-eiwitproducten en de groeiende wereldwijde vraag vereisen betrouwbare analyses om het eiwitgehalte te bepalen. Het applicatielaboratorium van C. Gerhardt heeft reeds met succes weiproteïneproducten (bijvoorbeeld wei-eiwitisolaten) en tussenproducten met DUMATHERM® volgens ISO 14891 (melk en melkproducten) geanalyseerd om het eiwitgehalte te bepalen. De DUMATHERM® N Pro is in staat om vloeibare en vaste monsters te analyseren en levert een nauwkeurig resultaat van het eiwitgehalte.

Wilt u meer informatie? Vraag onze specialisten naar de details en mogelijkheden voor een vrijblijvende demonstratie. 0320-266171 of mail aan laboratorium@dijkstra.net

6 artikel(en)

per pagina

Van laag naar hoog sorteren

6 artikel(en)

per pagina

Van laag naar hoog sorteren
terug naar top