Gerhardt geautomatiseerd Soxhlet apparatuur - Soxtherm

SOXTHERM systemen worden onder andere in de levensmiddelen en diervoeder analyses gebruikt voor de vaste stof - vloeistof extractie volgens Soxhlet en Twisselmann. Een andere belangrijke toepassing is de monstervoorbereiding in milieuanalyses. De gepatenteerde 5-fase extractie methode vereenvoudigt en versnelt de traditionele Soxhlet methode. Voor een groot aantal producten zijn application notes beschikbaar die onze specialisten graag met u delen. Ook helpen wij graag verder bij de juiste keuze voor uw toepassing. Bekijk de werkwijze in het video onderaan deze pagina.

11 artikel(en)

per pagina

Van laag naar hoog sorteren

11 artikel(en)

per pagina

Van laag naar hoog sorteren

Gerhardt SOXTHERM®

Het innovatieve SOXTHERM® snelle extractiesysteem van C. Gerhardt is de hoogste prestatie van alle laboratorium-extractiesystemen die op de markt beschikbaar zijn. Het is snel, zeer veelzijdig, kan op elk gewenst moment gemakkelijk worden geupgrade en biedt de beste analyse resultaten betrouwbaar en consistent. Met SOXTHERM® kunt u tegelijkertijd tot 24 verschillende monsters verwerken. Het apparaat draait volledig automatisch en kan zonder toezicht met vertrouwen worden bediend. Zet de extractiebeker er gewoon in en laat het apparaat het werk doen: de tijd dat uw aanwezigheid vereist is, wordt tot een minimum beperkt. De besturingssoftware bewaakt en logt alle instellingen en apparaat gegevens. Uw voordeel: De extractieprocessen in uw laboratorium zijn te allen tijde transparant, gedocumenteerd en traceerbaar.

Extractie in series

Snelle extractie voor alle maten van het laboratorium. SOXTHERM® systemen kunnen te allen tijde gemakkelijk worden geupgrade als het aantal monsters toeneemt of nieuwe analyses nodig zijn. Alle afzonderlijke apparaten kunnen met elkaar worden gecombineerd, ongeacht de grootte. Bij het combineren van vier 6-plaats untis, kan de extractie van 24 monsters tegelijkertijd gecontroleerd en verwerkt worden. Gemakkelijk te bedienen: U kunt kiezen of u een PC met SOXTHERM® Manager of de externe MULTISTAT-besturingseenheid gebruikt voor controle. Programmeerbare processen: Alle processtappen kunnen door de gebruiker geprogrammeerd worden. Alle processen kunnen worden opgeslagen en zijn dus accuraat reproduceerbaar. Snelstartfunctie: De extractie-eenheden bewaren het laatst gebruikte programma totdat het overschreven wordt door een nieuw programma. Op die manier kan een extractie direct op het apparaat worden gestart door op de [Run] -toets te drukken.

Controle middels PC/Laptop en SOXTHERM Manager

De software controleert alle centrale instellingen en apparaatparameters, geeft foutmeldingen uit en stopt automatisch bij storingen. Het heeft ook high performance diagnostische en documentatie functies (data logging) voor kwaliteitsborging. Voor elke SOXTHERM®-eenheid is een programvenster en een statusvenster beschikbaar. Het programvenster geeft een snel overzicht van alle functies en processen. Er kunnen maximaal 4 eenheden worden weergegeven en tegelijkertijd op het scherm gecontroleerd. De diagnosefunctie zorgt voor een geoptimaliseerde extractievolgorde. De logging functies bieden talrijke stukken informatie, b.v. nauwkeurige gebruiksaanwijzingen, de starttijd, de bedienernaam, de totale bedrijfstijd, enz.

Of externe besturingseenheid MULTISTAT

Maximaal 4 afzonderlijke apparaten met afzonderlijke programma-sequenties kunnen gelijktijdig worden geregeld door elke besturingseenheid. Met MULTISTAT kunt u maximaal 20 verschillende extractiemethodes programmeren en opslaan. Starttijden voor onbewaakte extractie kunnen vrij worden gekozen. Het compacte ontwerp van de bedieningseenheid bespaart ruimte in het laboratorium.

Economisch en snel

Snelle extractie: SOXTHERM®'s vijfstaps extractieproces, ontwikkeld door C. Gerhadt, is maximaal vier keer sneller dan de conventionele, tijdrovende Soxhlet-extractiemethode.

Terugwinning van oplosmiddelen: Een proces dat door C. Gerhardt is ontwikkeld, betekent dat oplosmiddelen vrijwel volledig hergebruikt kunnen worden en meerdere keren hergebruikt worden. Verminderd koelwaterverbruik: De koelwaterregeling zorgt voor een laag koelwaterverbruik. Een externe recirculerende koeler kan ook worden aangesloten. Eén regelaar voor 4 systemen: U kunt één besturingseenheid kopen en gebruiken om maximaal 4 extractie-units te controleren en te bedienen. Lage oplosmiddelverbruik: Het gebruik van kleine extractiebekers vermindert de benodigde hoeveelheid oplosmiddel aanzienlijk.

Snel, economisch en kosteneffectief: C. Gerhardt's SOXTHERM® extractiesysteem biedt een breed scala aan mogelijkheden.

Hoog niveau aan operationele veiligheid

SOXTHERM®-extractie-apparaten bieden u maximaal laboratoriumveiligheidsniveau. Alle processen worden automatisch gecontroleerd en naadloos gecontroleerd.

Separate plug-in mechanische temperatuurbegrenser voor 135°C, 200°C en 300°C en de geprogrammeerde maximale temperatuur zorgt voor dubbele veiligheid. Als de limietemperatuur overschreden wordt, wordt de extractie automatisch gestopt.

Centrale veiligheidsparameters, zoals temperatuur, perslucht, koelwater en het vulniveau van de oplosmiddeltank, worden automatisch gecontroleerd.

Een voorruit van veiligheidsglas beschermt de gebruiker tegen contact met hete oppervlakken en oplosmiddelen. Het venster sluit en opend automatisch bij het begin en einde van het programma.

Alle bewegende delen worden pneumatisch geregeld. Belangrijke componenten en kabels worden hermetisch afgeschermd van de oplosmiddeldampen. Elektrische schakel- en breek vonken kunnen niet worden gegenereerd.

De extractiebekers worden automatisch aan het eind van de extractie van de verwarmingsbalk opgetilt om te voorkomen dat het extract gaat verbranden.Verlichte extractiebekers van glas maken het mogelijk om het extractieproces visueel te controleren.

Veiligheid in het laboratorium krijgt de hoogste prioriteit. SOXTHERM®-apparaten draaien volledig automatisch en zijn software gestuurd

Zeer veelzijdig

SOXTHERM®-extractiesystemen zijn geschikt voor alle gebruikelijke oplosmiddelen en analyseren de monstergewichten in verhouding tot de diameters van de beschikbare extractiebekers. Als alternatief kunnen 100 ml of 150 ml extractiebekers met drie verschillende diameters worden gebruikt.


Voorbeelden van applicaties

Vetbepaling in voedsel en diervoeders: Er zijn applicaties voor talrijke voedingsmiddelen en voedingsmiddelen. In combinatie met C. Gerhardt's automatische HYDROTHERM zuur hydrolysesysteem, is de SOXTHERM® een ideale systeemoplossing voor totale vetbepaling. 

Verdere analysemogelijkheden

Melk en zuivelproducten, granen en graanproducten, vlees en vleesproducten, chocolade- en cacaoproducten, olie- en oliezaden, fruit, voedermiddelen, lipiden in eieren en ei producten, dieetproducten en nog veel meer

Voorbereiding van monsters in residu en milieuanalysen

Een groeiend toepassingsgebied voor SOXTHERM®-extractie-apparaten is wereldwijde residu en milieuanalyse. In dit gebied wordt SOXTHERM® voornamelijk gebruikt voor het voorbereiden van monsters.

Met de SOXTHERM®-extractiesysteem kunnen verontreinigingen, bijvoorbeeld in bodem en water veel sneller en nauwkeuriger worden bepaald dan bij conventionele methodes. 

Mogelijke toepassingsgebieden: Minerale olie in bodem, olie en smeermiddelen volgens EPA methode 9071A, pesticiden,  Fenolen (polychloorbifenylen),  PCB, dioxines,  weekmakers en additieven in kunststoffen en rubber, lagen vezels en textiel op geweven stoffen, explosieven in vervuilde gebieden, coating van meststoffen, PAH (polycyclische aromatische koolwaterstoffen), EOX (extractiebare organische halogeenverbindingen volgens EPA methode 3541) en nog veel meer

Application data sheets voor diverse extracties zijn op aanvraag verkrijgbaar. SOXTHERM® is extreem veelzijdig voor vetbepaling, evenals voor milieuanalyse en residuanalyse.

Certificeerde analysekwaliteit

Gecertificeerde kwaliteit en het hoogste niveau van validiteit van analyseresultaten zijn basisvereisten voor de diensten van analyselaboratoria. Met SOXTHERM® heeft u de apparatuur die aansluit bij de hoge kwaliteitseisen van moderne laboratoriumtechnologie.

Transparante documentatie: Met de SOXTHERM® Manager-besturingssoftware ontvangt u een high-performance analyse- en documentatie tool die alle apparatuur- en instellingen dat registreert, analyseert en opslaat (data logging). Dit zorgt voor een continue en controleerbare documentatie van uw extractieprocessen. 

De toegepaste methodes zijn in overeenstemming met de AOAC International Standards, bijvoorbeeld de testmethoden van het United States Environmental Protection Agency (EPA) en andere nationale en internationale methoden.

Ring testen: Het hoge niveau van de validiteit van de analyseresultaten met SOXTHERM® is bevestigd in tal van ringtests. SOXTHERM® werkt volgens nationale en internationale normen en voorschriften en voldoet aan al hun eisen inzake analysekwaliteit.

terug naar top