Gerhardt Kjeldahl stoomdestillatie/titratie apparatuur - Vapodest

De Gerhardt Vapodest stoomdestillatie-apparatuur is o.a. geschikt voor de uitvoering van de stikstof analyse volgens Kjeldahl, alcohol- & SO2 bepaling, phenolindex enz.. Voor een groot aantal producten zijn application notes beschikbaar die onze specialisten graag met u delen. Deze apparatuur is als eenvoudige stoomdestillatie-apparaat leverbaar (Vapodest 200) of inclusief ingebouwde titrator & autosampler. Onze specialisten helpen graag verder bij de juiste keuze voor uw toepassing. Bekijk de werkwijze in het video onderaan deze pagina.

8 artikel(en)

per pagina

Van laag naar hoog sorteren

8 artikel(en)

per pagina

Van laag naar hoog sorteren

Gerhardt VAPODEST®

De VAPODEST® is momenteel het meest moderne en krachtige analyticsysteem op de markt voor stikstofanalyse met behulp van de Kjeldahl-methode.

De ingebouwde PC zorgt ervoor dat deze aan de toekomstige steeds complexere eisen (DIN EN ISO / IEC 17025, GLP) voor data management in geaccrediteerde laboratoria kunnen voldoen. VAPODEST®-systemen onderscheiden zich door een uitstekend gebruiksgemak.

Precieze pompen regelen de toevoeging van reagentia met maximale nauwkeurigheid. De stoomdruk kan volledig worden ingesteld van 10 tot 100%. De unieke, programmeerbare soft start-functie zorgt voor gecontroleerde reacties. Analyse resultaten behaald met VAPODEST® vervullen de eisen van officiële internationale normen, zoals EN/ISO, AOAC, EPA, ASTM, GAFTA. 

Transparante en traceerbare processen

Laboratoria die zijn geaccrediteerd volgens DIN EN ISO / IEC ISO 17025 moeten voldoen aan strikte eisen: transparante verwerking van data, volledigheid van gegevens en traceerbaarheid van meetresultaten moeten nauwkeurig worden gedocumenteerd.

Met de VAPODEST® modellen kunt u uw processen precies beheren zoals vereist door ISO 17025. Het ISOdoc-CREATOR softwareprogramma dat door C. Gerhardt is ontwikkeld, converteert de gegevens die uit het apparaat worden geïmporteerd naar documenten die alle informatie bevat die vereist zijn in ISO 17025.

Het ideale Kjeldahl systeem voor elke behoefte

De VAPODEST®-serie is verkrijgbaar in verschillende mate van automatisering. Van de eenvoudige slimme versie VAPODEST® 200 voor kleine volumes aan monsters, tot het volledig geautomatiseerde systeem VAPODEST® 50s Carrousel met geïntegreerde titratie en autosampler voor een hoge monsterdoorzet. Een geweldige VAPODEST®-functie is dat alle modellen compatibel zijn met een grote verscheidenheid aan Kjeldahl destructiebuizen.

Unike keuze aan destructiebuizen

Verschillende buizen en vormen kunnen worden gebruikt voor elke denkbare toepassing, waardoor de mogelijkheden vele malen worden uitgebreid.

Destructiebuizen: 250, 400, 800 en 1200 ml, micro destructiebuizen: 100 ml & Kjeldahl kolven: 250, 500 en 750 ml

Kjelcat katalysator tabletten

Zeer effectieve katalysator tabletten voor een breed scala aan toepassingen. Perfect geschikt voor gebruik met C. Gerhardt destructie apparatuur TURBOTHERM en KJELDATHERM®. Verkrijgbaar in verpakkingseenheden van 1,0000 stuks. KJELCAT katalysator tabletten, b.v. type Se, Cu, CuTi oder Cu licht & Anti-schuimtabletten voor sterk schuimende monsters

Leveldetectie sensoren voor vloeistofvaten

Voor automatische monitoring van de vloeistof en afvalvaten

Gemakkelijk en comfortabel gebruik

De VAPODEST® maakt gebruik van eenvoudige, moderne bediening, met menunavigatie ontworpen om op een tablet-pc of smartphone te lijken. Gegevens kunnen worden ingevoerd met behulp van touch navigatie - zelfs met laboratoriumhandschoenen - via de 7-inch TFT full color display. Het is ook mogelijk om gegevens in te voeren met behulp van een muis en toetsenbord.

Analisten zien graag wat er aan de hand is: de transparante beschermdeur geeft een duidelijk zicht op alle glasdelen die relevant zijn voor de destillatie. Technici kunnen de reacties in de verlichte verdeelkop en condensator bewaken.

Het grote 7 inch TFT touch scherm is eenvoudig te lezen en biedt een uitstekend overzicht, waardoor handige en gemakkelijk begrijpelijke communicatie met het apparaat mogelijk is. Een statuskaart op het display geeft in een oogopslag informatie over de voortgang van de analyse. Voorgeprogrammeerde methoden en zeer eenvoudige hantering, bijv. het inbrengen van de monsterbuis, zullen uw dagelijkse werkzaamheden makkelijker maken.

130 jaar ervaring in Kjeldahl analyse

In 1883 presenteerde Johan Kjeldahl zijn analytische methode voor het bepalen van stikstof in organische stoffen voor het eerst voor het publiek. Eén jaar later begon C. Gerhardt met de Kjeldahl-methode de eerste destructie- en distillatieapparatuur te bouwen en verkopen.

Er is veel gebeurd sindsdien. We hebben voortdurend gewerkt aan het automatiseren en standaardiseren van verterings- en analyseprocessen. We zijn erin geslaagd om de analyseresultaten vergelijkbaar en grotendeels onafhankelijk van externe factoren te maken. En we hebben altijd de veiligheid van gebruikers in de gaten gehouden.

Dankzij decennia van nauwe samenwerking met onze klanten in een breed scala aan toepassingsgebieden, heeft C. Gerhardt een brede basis van praktische expertise. Gegevens worden verzameld in onze uitgebreide applicatiedatabase en op aanvraag ter beschikking gesteld aan onze klanten in de vorm van handige handleidingen over hoe u optimaal gebruik kunt maken van onze analysesystemen.

Premium kwaliteit die zich terugbetaalt

C. Gerhardt ontwikkelt analysesystemen met een uitstekende technologie en design. Hier zijn enkele hoogtepunten van de nieuwe VAPODEST® serie:

- Instelbaar koelwaterverbruik
- Standby-functie: energiebesparend en klaar om onmiddellijk te starten
- Lange levensduur & lage bedrijfskosten
- Hoge kwaliteit van ontwerp en component selectie: uitstekende systeem beschikbaarheid
- Opslag van de gegevens die vereist zijn voor ISO 17025
- Tijdbesparende naleving van de documentatieplicht
- Optimaal geïsoleerde stoomgenerator gemaakt van roestvrij staal: constante stoomuitgang met een laag energieverbruik

HANDIGER. KRACHTIGER. BETROUWBAAR. DE NIEUWE VAPODEST® LINE, EEN NIEUWE MIJLPAAL IN DE KJELDAHL ANALYSE.

Kjeldahl analyse conform internationale standarden

C. Gerhardt analysesystemen voldoen aan de nauwkeurigheidscriteria die zijn vastgesteld voor herhaalbaarheid volgens officiële nationale en internationale normen zoals ISO, AOAC, GAFTA, EC, DIN, EPA, ASTM.

Alle systemen worden voortdurend getest en geoptimaliseerd in het GAFTA-gecertificeerde laboratorium van C. Gerhardt wat betreft precisie, kosteneffectiviteit en veiligheid. Regelmatige succesvolle betrokkenheid bij ringtests zoals GAFTA, FAPAS, VDLUFA of MUVA onderstrepen de kwaliteit van deze apparaten.

Een hoge mate van precisie maakt de Kjeldahl-methode de leidende standaardmethode ter wereld voor het bepalen van het stikstofgehalte in voedsel en diervoeders, alsmede in grond- en watermonsters. Het kan flexibel en universeel gebruikt worden, ook met inhomogeen monster materiaal, en levert altijd betrouwbare resultaten. Enkele toepassingsvoorbeelden:

ISO 937 Meat and meat products (Reference method)
AOAC 928.08/981.10 Meat
ISO 1871 Food and feed products (General Guidelines)
GAFTA 130, 4:0 Feeding stuff
ISO 5983-2 Animal feeding stuff
AOAC 954.01 Crude protein in animal feed and pet feed
AOAC 2001.11 Crude Protein in animal feed, forage (plant tissue), grain and oil seeds
ISO 20483 Cereals and pulses 
EC No. 152/2009 Methods of sampling and analysis for the official control of feed
ISO 8968-1 (IDF 20-1) Milk and milk products
ISO 8968-3 (IDF 20-3) Nitrogen in liquid milk
ISO 8968-4 (IDF 20-4) Non protein in liquid milk
AOAC 991.20 Total nitrogen in milk IDF-ISO-AOAC method
DIN 38406-5 German standard methods for the examination of water, waste water and sludge
AOAC 973.48 Water
EPA 351.3 Water
ASTM D3228 Total nitrogen in lubricating oils and fuel oils

terug naar top